Annette og Erik´s  hjemmesider © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Castellane ligger for foden af bjerget med kirken på toppen - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Castellane ligger for foden af bjerget med kirken på toppen
Riverrafting - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Verdon floden - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Riverrafting
Verdon floden
Oliven og olivenolie - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Keramik - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Oliven og olivenolie
Keramik
Friske fisk - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Lækkert brød - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Friske fisk
Lækkert brød
Castellane set fra kirken - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
La Gorges du Verdon - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Castellane set fra kirken
La Gorges du Verdon
Notre Dame du Roc - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Rundtur - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Bjergbestigere - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Notre Dame du Roc
Rundtur
Bjergbestigere
Ensrettet kørsel herfra - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
La Route des Cretes - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Ensrettet kørsel herfra
La Route des Cretes
Klik for at se stjernen - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Moustiers Sainte Marie - Frankrig, Castellane - Annette og Erik rejser © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch-Hansen
Klik for at se stjernen
Moustiers Sainte Marie

Frankrig - Castellane, La Gorges Du Verdon

Annette og Erik rejser:

 

Castellane ligger midt på Route Napoléon, N85, som vi kørte ad i sommeren 2008. Route Napoleon går gennem de franske alper fra Antibes i syd til Grenoble i nord. Ved sin tilbagekomst fra Elba i 1815 fulgte Napoleon fulgte denne rute på sin vej mod Paris, for at undgå fjendtlige styrker i Rhônedalen. Ruten blev udbygget i 1932 og er i dag en vigtig og fint markeret turistrute. Byen har omkring 1600 indbyggere og er en lille hyggelig bjergby smukt beliggende i regionen Provence – Alpes – Côte d’Azur lige ved indgangen til den franske udgave af Grand Canyon – Gorges du Verdon. Der er en smal gågade med diverse spisesteder, barer, souvenir - og tøjbutikker, samt en del kunst og keramik. Den dag vi ankom til byen, var der marked på det lille torv, hvor der blandt andet blev solgt brød, ost, fisk, grønsager, frugt, olivenolie, keramik og diverse tekstiler. Vi købte et par flotte duge til 30 kroner stykket, det ærgrer os, at vi ikke købte flere dengang, de var faktisk trods prisen er i god kvalitet. I byen var der også en lille keramiker, Poterie LESBROS, der havde nogle rigtig flotte ting, her købte vi en rigtig fin kande til olivenolie.

 

Længe før man når til Castellane, kan man se en lille kirke beliggende på toppen af et bjerg, som på afstand nærmest ser uindtageligt ud.

 

Montée à la Chapelle Notre Dame du Roc: Der udgår en sti fra selve byen op til kirken, stien er ganske vist lidt stejl, men bestemt rimelig at gå på, da den snor sig en tur omkring bjerget for at formindske stigningen. Herfra har man en helt fantastisk udsigt over byen, floden og Gorges du Verdon og de spredte ruiner af det gamle fort fra år 830. Undervejs er der små relieffer og skilte der viser de 14 stationer, som er en del af påskeprocessionen i den katolske kirke, stationerne symboliserer Jesus vej til korset. Vi holdt en del fotopauser og frokostpause på en af bænkene undervejs for at nyde den skønne natur. Foran det lille kapel står der en stor Madonna statue, som skuer ned over byen. Statuen, som er 6m. høj, kaldes den ”mirakuløse” og siges at have frelst byen fra oversvømmelse. Inde i det lille kapel, vidner de mange takkegaver, billeder, tegninger og breve om at mange, også i dag, tror på Madonna’en og hendes evne til at frelse folk fra fare og udrette mirakler. Den officielle tidangivelse for turen op og ned igen er anslået til en time.

 

La Gorges Du Verdon: også kaldet Grand Canyon du Verdon. Floden Verdon der udspringer i 2500 meters højde har her skåret sig ned i kalkklipperne og dannet en fantastisk slugt, hvor klippevæggene visse steder har en højde på 700m. Man kan køre en smuk rundtur om hele slugten med udgangspunkt i Castellane til Moustiers Sainte Marie ved søen Lac de sainte-croix, først den ene vej langs slugten og så tilbage på den modsatte side, turen byder på lettere bjergkørsel. Det er også på strækningen mellem Castellane og Moustiers, at slugten fremtræder mest dramatisk. Ved Pont Sublime er der en parkeringsplads beliggende på et plateau, herfra har man en formidabel udsigt til slugten og de stejle klippesider.

 

La Route des Cretes: Ved La Palud sur Verdon er det muligt at tage en afstikker med en spændende rundtur på 23 km. med 14 udsigtspunkter ved kanten af afgrunden til slugten. Faktisk kørte vi den vej ved en fejl for en del år tilbage. Vi spurgte nogle franskmænd om vej på engelsk, de misforstod os og pegede den forkerte vej – heldigt nok. Det er vigtigt at køre den rigtige retning rundt, da et stykke af vejen er ensrettet. Der er mange bjergklatrere, som udfordrer de stejle klippevægge, og man kan fra udsigtspunkterne komme ganske tæt på dem og følge deres anstrengelser på de næsten lodrette vægge, samtidig med at man kan skimte floden dybt nede i bunden af slugten.

 

Moustiers Sainte Marie: ligger ved udløbet af verdon slugten og tæt på den fantastisk smukke turkisblå sø, lac de Sainte Croix, hvor der er mange muligheder for at bade og sejle. Det er en smuk lille by der klynger sig op af kalkstensklippen, der findes en stor parkeringsplads nedenfor byen. En lille flod danner et vandfald midt i centrum. Over byen er der ophængt en guldstjerne i en 225 m lang kæde mellem klipperne. Ifølge legenden lovede en korsridder fra byen at hænge en stjerne op over den efter sin udfrielse fra saracenernes fangenskab. Stjernen er blevet udskiftet flere gange og man ved ikke hvordan den, i sin tid, blev sat op. Stjernen hænger højt oppe og det varede lidt før vi fik øje på den.

 

Camping Domaine du Verdon: Der er en del campingpladser i nærheden af Castellane, vi valgte Camping Domaine du Verdon, vi var heldige og fik en plads med Verdon floden få meter fra teltet - helt fantastisk. Vi kunne sidde ved vores campingbord med et godt glas vin og vinke til de mange ”riverraftere”, som sejlede tæt forbi med deres gummibåde, kajakker og kanoer. Her var der ikke myg, som ved de små søer på pladsen. Det kræver dog lidt tilvænning at sove ved det brusende vand. Der hang skilte om evakuering og alarmer i træerne, som vidnede om at oversvømmelser kan forekomme, hvis der i perioder er kommet så meget vand, at der bliver nødvendigt at åbne lidt for sluserne til de opdæmmede søer. Den nærmeste toiletbygning var af ældre dato, så vi valgte at gå lidt længere til en nyere af slagsen. Der var swimmingpool og en restaurant på pladsen, som dengang var noget overfyldt. Om aftenen stod der et par flotte solbrændte muskuløse fyre og solgte billetter til "riverrafting". De har næppe haft problemer med at finde sig nogle af det modsatte køn. Campingpladsen er et godt udgangspunkt for ture til Verdon slugten, og der går en lille sti ind til Castellane, ca. et kvarters gang. Der er også flere vandreruter i området, også til slugten. Ved vandring i slugten skal man være opmærksom på muligheden for at vandet pludselig kan stige og de opstillede advarselsskilte skal tages alvorligt. Om sommeren skal man også være opmærksom på, at der kan blive meget varmt i bunden af slugten, hvor luften kan være næsten stillestående.